Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc

de Sidy in Pui, 3 Aug 2010 | 7085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Zarzavatul de la o supa de pui sau alta carne
  • 2 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de lamaie
  • o cana mare de supa
  • o foaie de dafin
  • 3-4 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc:

Dupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa se da in clocot cu foaia de dafin si cu cuisoarele.

Faina se amesteca cu putin ulei, intr-o tigaie pusa pe foc si se adauga cana de supa pina se face un sos bun.Se adauga zarzavatul razuit si se amesteca pina da un clocot. Se stinge focul si se adauga smantana , patrunjelul verde tocat, zaharul si zeama de lamaie. Se potriveste gustul de sare si piper.

Carnea fiarta din supa se pune pe o farfurie, se adauga gombotii( galustele) din paine si peste sosul vanatoresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta crocanta si sos de rosii